PE-Region Platform

-Grænseoverskridende platform
til bedre udnyttelse af effektelektronik

Elektrificering af energisystemer – et skridt mod bæredygtighed
Elektrificering er et vigtigt og nødvendigt element i den bæredygtige udvikling og håndtering af de globale miljø- og klimaforandringer. Imidlertid kræver elektrificeringen, at vi anvender energieffektiv effektelektronik, der er en sammenflettende teknologi anvendt til effektiv regulering og omstilling af elektricitet.

Effektelektroniske komponenter og systemer anvendes inden for mange elektriske løsninger, husholdningsapparater, belysning, HVAC-systemer til bygninger, e-mobilitet, industriel fremstilling og vedvarende energikilder.

En stærk nordisk region inden for effektelektronik
Industrien i den dansk-tyske grænseregion indtager stærke markedspositioner i adskillige værdikæder inden for effektelektronik. Således kan virksomhederne bidrage til udviklingen af nye miljøvenlige og innovative løsninger til optimering og reduktion af energiforbruget. Der er dog behov for ny viden og en stærkere, indarbejdet platform på tværs af landegrænsen for at opretholde udviklingsinitiativerne og til at integrere det nordiske økosystem inden for effektelektronik. Udfordringerne håndteres bedst i en fælles grænseoverskridende indsats, da kritisk masse og innovationssynergier bedst opnås på en interregional skala. Desuden åbner det op for mulighederne for en integrering af et nordisk center for effektelektronik.

Målsætningen for PE-Region Platform er at understøtte bæredygtig udvikling gennem nye grønne produkter og løsninger inden for energirigtig effektelektronik. Projektet er således med til at opretholde og underbygge den dansk-tyske styrkeposition på området.  Projektmålet er forskning og udvikling inden for effektelektronik samt etableringen af en innovationsplatform. Målene er:

  1. PE-Region innovationsplatform:
    Etableringen af en innovationsplatform på tværs af den dansk-tyske grænse til gavn for det regionale effektelektroniske økosystem, herunder etablering af netværk og nye innovationstiltag.
  2. Anvendelsesorienteret forskning:
    Oparbejdelse af ny viden med henblik på energivenlig omstilling af elektricitet og intelligent regulering, samt optimerede komponenter og systemer.
  3. Demonstration:
    Udvikling af en effektelektronisk platform til demonstration af nøgleteknologi til brug i fremstillingen af grønne produkter. Dette gennem samarbejde mellem akademiske og industrielle partnere med det sigte at opnå en højere effekttæthed og bedre regulering og integration til elnettet.

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.60 MB]